Wonen en energie

Het OCMW van Sint-Niklaas wil bijdragen aan de realisatie van het recht op een kwalitatieve en betaalbare woning. Het OCMW Sint-Niklaas biedt diverse dienstverlening aan die de woonsituatie van mensen verbetert:

 

 

 

 

 

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Sociaal Verhuurkantoor Waasland haalt 250ste woning binnen!

10/08/2017 - 15:48 Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Waasland verhuurt sinds 2002 woongelegenheden aan personen die op de private huurmarkt zelf moeilijk een woongelegenheid vinden. Onlangs breidden ze hun woningbestand uit met een 250ste woongelegenheid, een woning met 2 appartementen  in de Kleine Laan te Sint-Niklaas. Ter gelegenheid daarvan, zette het SVK Waasland de eigenares maar wat graag in de bloemetjes.

OCMW trekt 35.000 euro extra uit voor rollend huurwaarborgfonds. Aantal huurwaarborgen meer dan verdubbeld

28/12/2016 - 14:00 Steeds meer mensen hebben het niet alleen moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden, maar zijn ook aangewezen op het OCMW om hun huurwaarborg voor te schieten. Het aantal huurwaarborgen dat het OCMW van Sint-Niklaas uitreikt, is de laatste drie jaar meer dan verdubbeld van 54 in 2013 naar 125 in 2015. Dat het aantal huurwaarborgen sterk stijgt, heeft te maken met de armoede die blijft stijgen, waardoor burgers er niet in slagen om de waarborg zelf te dekken.

Een aanvraag doen voor een tegemoetkoming voor personen met een handicap? Kom naar het Welzijnshuis.

08/07/2016 - 08:00 De FOD sociale zekerheid heeft de aanvraagprocedure voor tegemoetkomingen voor personen met een handicap grondig gewijzigd. Voortaan moet bij de aanvraag van een parkeerkaart, een tegemoetkoming hulp aan bejaarden, een inkomensvervangende tegemoetkoming...heel wat bijkomende informatie worden meegestuurd. Wie graag wat hulp heeft om de aanvraag in te vullen, kan terecht in het Welzijnshuis.