Wonen en energie

Het OCMW van Sint-Niklaas wil bijdragen aan de realisatie van het recht op een kwalitatieve en betaalbare woning. Het OCMW Sint-Niklaas biedt diverse dienstverlening aan die de woonsituatie van mensen verbetert:

 

 

 

 

 

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Kies voor 100% groene stroom met de groepsaankoop: samen maken we jouw energierekening lager én groener.

17/01/2017 - 13:00 Wil je besparen op je energiefactuur en tegelijk je steentje bijdragen aan een gezonder klimaat? Doe dan mee aan de zesde groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. Geen internet thuis? Wil je wat hulp bij de aanvraag? Kom dan van maandag 23 januari tot en met vrijdag 27 januari naar de zitdagen in het Welzijnshuis, telkens van 8.30 tot 12 uur. De zitdagen zijn wel op afspraak. Maak een afspraak op 03 778 66 66.

OCMW trekt 35.000 euro extra uit voor rollend huurwaarborgfonds. Aantal huurwaarborgen meer dan verdubbeld

28/12/2016 - 14:00 Steeds meer mensen hebben het niet alleen moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden, maar zijn ook aangewezen op het OCMW om hun huurwaarborg voor te schieten. Het aantal huurwaarborgen dat het OCMW van Sint-Niklaas uitreikt, is de laatste drie jaar meer dan verdubbeld van 54 in 2013 naar 125 in 2015. Dat het aantal huurwaarborgen sterk stijgt, heeft te maken met de armoede die blijft stijgen, waardoor burgers er niet in slagen om de waarborg zelf te dekken.

Een warme winter voor iedereen. Altijd aardgas in de wintermaanden voor wie budgetmeter met aardgas heeft.

14/11/2016 - 14:35 Mensen met een aardgasbudgetmeter die beschikken over beperkte financiële middelen en hierdoor onvoldoende geld hebben om hun meter op te laden, kunnen voortaan al vanaf november terecht in het Welzijnshuis om een minimale aardgaslevering tijdens de koude wintermaanden aan te vragen. Deze tussenkomsten zijn beperkt en hebben als doel een ondersteuning te bieden om de woning tijdens de wintermaanden voldoende te kunnen verwarmen.

Geen geld om je budgetmeter met aardgas op te laden in de koude wintermaanden?

27/10/2016 - 15:00 De Vlaamse overheid heeft een noodoplossing uitgewerkt voor mensen die hun budgetmeter voor aardgas niet kunnen opladen in de koude wintermaanden. Vanaf nu kunnen zij al vanaf 1 november tot 31 maart via het OCMW een beperkte financiële steun aanvragen om op te laden. Deze steun hoeft men niet terug te betalen.

Een aanvraag doen voor een tegemoetkoming voor personen met een handicap? Kom naar het Welzijnshuis.

08/07/2016 - 08:00 De FOD sociale zekerheid heeft de aanvraagprocedure voor tegemoetkomingen voor personen met een handicap grondig gewijzigd. Voortaan moet bij de aanvraag van een parkeerkaart, een tegemoetkoming hulp aan bejaarden, een inkomensvervangende tegemoetkoming...heel wat bijkomende informatie worden meegestuurd. Wie graag wat hulp heeft om de aanvraag in te vullen, kan terecht in het Welzijnshuis.