Aan tafel in 1-2-3 euro: lekker en evenwichtig koken als je niet veel geld hebt

Wat moet ik nu weer klaarmaken? Waar vind ik al de ingrediënten? Zullen mijn kinderen dit wel lusten? En vooral wat kost dat allemaal? Lekker en gezond koken als je niet veel geld hebt, is niet altijd gemakkelijk. Met ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ kan het!

Voor wie?

Het is heel eenvoudig: wie een kansenpas heeft, kan zich inschrijven voor een gratis receptenboekje dat om de twee weken in jouw brievenbus valt. Dit boekje bevat zes gemakkelijke recepten die 1, 2 of 3 euro per persoon kosten. Met de recepten kun je aan de slag om lekkere en gezonde gerechten op tafel te zetten die kinderen ook graag lusten.

Het boekje bevat ook tips om restjes van de maaltijd of van de verpakking opnieuw te gebruiken of om kinderen te laten meehelpen in de keuken. Achteraan in het boekje staat een handig boodschappenlijstje waarmee je snel je boodschappen kan doen.

‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ is een initiatief van supermarkt Colruyt dat samen ontwikkeld werd met stad en OCMW in Kortrijk. Na een succesvolle start daar, stapt ook Sint-Niklaas in het verhaal. Gezonde en betaalbare voeding is geen gemakkelijke opgave als je met een beperkt budget moet rondkomen. Met deze dienstverlening willen we gezinnen met kinderen en met een klein budget motiveren om zelf aan de slag te gaan met recepten en slim inkopen te doen. Je hoeft niet meer na te denken wat je nu weer op tafel moet zetten. En je houdt controle over je budget.

Het welzijnshuis zal samen met andere sociale partners instaan voor de bekendmaking van het project bij gezinnen die in aanmerking komen.

Hoe inschrijven voor dit receptenboekje

Iedereen die al een kansenpas heeft, krijgt thuis een inschrijvingsformulier of krijgt bij toekenning van een kansenpas een inschrijvingsformulier.  Vul het inschrijvingsformulier in en geef het af aan het onthaal in het welzijnshuis of stuur het op naar welzijnshuis, Abingdonstraat 99, 9100 Sint-Niklaas.

Heb je nog geen kansenpas? Misschien heb je er wel recht op! 

Bekijk hier wie recht heeft op een kansenpas. 

Nieuws Teasers: