Sociale dienstverlening

Alle inwoners van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen bij het OCMW terecht met vragen waarvoor u niet onmiddellijk een oplossing ziet of vindt.

Voorbeelden:

U weet niet goed of u recht hebt op het sociaal tarief?
U komt moeilijk rond met uw inkomen?
U wil weten of u in aanmerking komt voor een restaurantpas?
U staat er alleen voor?
U hebt geen inkomen en vraagt zich af of u geen recht hebt op het leefloon?
U komt plots op straat te staan?
Het gaat wat moeilijk in uw gezin?

Onze dienstverlening

Met deze of andere vragen kunt u bij de sociale dienst van het OCMW terecht. Elke Sint-Niklase burger, jong of oud, arm of rijk, zetten we op weg. Het OCMW van Sint-Niklaas beschikt over een deskundig team van maatschappelijk assistenten. Aarzel dus niet om langs te komen. Samen met u gaat onze maatschappelijk assistent na wat mogelijk is.

Mogelijke oplossingen kunnen zijn: info en advies, bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar andere diensten die u beter kunnen helpen.
Bij financiële vragen kan financiële steun een oplossing zijn. Maar ook budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldhulpverlening zijn mogelijk. Of we verwijzen u eventueel door naar onze dienst om een collectieve schuldenregeling aan te vragen.

We kunnen ook garant staan voor de huurwaarborg zodat u een woning of appartement kunt huren. We begeleiden u ook als een uithuiszetting dreigt.  

Personen die laaggeschoold of langdurig werkloos zijn bieden we tijdelijke opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden aan. Hiermee willen we uw tewerkstellingskansen verbeteren of u in orde brengen met de sociale zekerheid.  

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Sociaal Verhuurkantoor Waasland is gestart met actualisatieronde gegevens kandidaat-huurders. Graag uw medewerking.

28/03/2017 - 17:45 Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Waasland dient minstens om de twee jaar de gegevens van de kandidaat-huurders te actualiseren om te kijken of ze nog in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De actualisatieronde is gestart op 20 maart 2017. Alle kandidaat-huurders hebben hierover een actualisatiebrief ontvangen. 

Welzijnshuis versterkt zijn rol als draaischijf van het Sint-Niklase sociaal beleid

15/02/2017 - 17:19 Het welzijnshuis in de Abingdonstraat waar alle welzijnsdiensten van stad en OCMW onder één dak huizen, mag twee nieuwe partners verwelkomen. Unia Sint-Niklaas en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen namen er onlangs hun intrek. Eerder kwam er ook al een postpunt van Bpost en een consultatiebureau voor het jonge kind bij.

Welzijnshuis: aangepaste spreekuren loket kinderopvang en sociale dienstverlening

20/01/2017 - 15:30 Vanaf 1 februari 2017 hebben het loket kinderopvang en de sociale dienstverlening in het Welzijnshuis, Abingdonstraat 99 nieuwe spreekuren: elke werkdag van 8.30 tot 12 uur (voorheen 12.30 uur) en op dinsdagavond start het spreekuur een half uurtje vroeger: van 16.30 tot 19 uur (voorheen 19.30 uur).

OCMW trekt 35.000 euro extra uit voor rollend huurwaarborgfonds. Aantal huurwaarborgen meer dan verdubbeld

28/12/2016 - 15:00 Steeds meer mensen hebben het niet alleen moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden, maar zijn ook aangewezen op het OCMW om hun huurwaarborg voor te schieten. Het aantal huurwaarborgen dat het OCMW van Sint-Niklaas uitreikt, is de laatste drie jaar meer dan verdubbeld van 54 in 2013 naar 125 in 2015. Dat het aantal huurwaarborgen sterk stijgt, heeft te maken met de armoede die blijft stijgen, waardoor burgers er niet in slagen om de waarborg zelf te dekken.

Geniet meer van jouw baby met kraamzorg van ons thuiszorgcentrum 't Punt.

30/11/2016 - 17:33 Nu kersverse mama’s steeds vroeger het ziekenhuis verlaten, is een helpende hand thuis meer dan welkom. Thuiszorgcentrum ’t Punt heeft ervaren zorgkundigen die een speciale opleiding hebben genoten voor het verzorgen van mama en baby.