Sociale dienstverlening

Alle inwoners van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen bij het OCMW terecht met vragen waarvoor u niet onmiddellijk een oplossing ziet of vindt.

Voorbeelden:

U weet niet goed of u recht hebt op het sociaal tarief?
U komt moeilijk rond met uw inkomen?
U wil weten of u in aanmerking komt voor een restaurantpas?
U staat er alleen voor?
U hebt geen inkomen en vraagt zich af of u geen recht hebt op het leefloon?
U komt plots op straat te staan?
Het gaat wat moeilijk in uw gezin?

Onze dienstverlening

Met deze of andere vragen kunt u bij de sociale dienst van het OCMW terecht. Elke Sint-Niklase burger, jong of oud, arm of rijk, zetten we op weg. Het OCMW van Sint-Niklaas beschikt over een deskundig team van maatschappelijk assistenten. Aarzel dus niet om langs te komen. Samen met u gaat onze maatschappelijk assistent na wat mogelijk is.

Mogelijke oplossingen kunnen zijn: info en advies, bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar andere diensten die u beter kunnen helpen.
Bij financiële vragen kan financiële steun een oplossing zijn. Maar ook budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldhulpverlening zijn mogelijk. Of we verwijzen u eventueel door naar onze dienst om een collectieve schuldenregeling aan te vragen.

We kunnen ook garant staan voor de huurwaarborg zodat u een woning of appartement kunt huren. We begeleiden u ook als een uithuiszetting dreigt.  

Personen die laaggeschoold of langdurig werkloos zijn bieden we tijdelijke opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden aan. Hiermee willen we uw tewerkstellingskansen verbeteren of u in orde brengen met de sociale zekerheid.  

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Spreekuren sociale dienstverlening in de deelgemeenten

09/06/2017 - 12:37 Ook in de zomermaanden en het najaar kan u terecht bij de sociale dienstverlening van het OCMW in de deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken en Sinaai.

Geniet meer van uw baby met kraamzorg

04/05/2017 - 14:46 Een baby op komst of pas bevallen? Een spannende, intense periode. Geniet meer van uw baby met kraamzorg van thuiszorgcentrum 't Punt.

Voordelige abonnementen De Ster voor personen met een kansenpas

03/05/2017 - 16:24 Met het mooie weer in zicht, trekken veel mensen naar het prachtig recreatiedomein De Ster. Voor wie een kansenpas heeft of gekend is bij het OCMW en een abonnement wil aankopen, hebben we goed nieuws: vanaf nu kan dit aan een goedkoper tarief!

Welzijnshuis versterkt zijn rol als draaischijf van het Sint-Niklase sociaal beleid

15/02/2017 - 17:19 Het welzijnshuis in de Abingdonstraat waar alle welzijnsdiensten van stad en OCMW onder één dak huizen, mag twee nieuwe partners verwelkomen. Unia Sint-Niklaas en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen namen er onlangs hun intrek. Eerder kwam er ook al een postpunt van Bpost en een consultatiebureau voor het jonge kind bij.