Sociale dienstverlening

Alle inwoners van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen bij het OCMW terecht met vragen waarvoor u niet onmiddellijk een oplossing ziet of vindt.

Voorbeelden:

U weet niet goed of u recht hebt op het sociaal tarief?
U komt moeilijk rond met uw inkomen?
U wil weten of u in aanmerking komt voor een restaurantpas?
U staat er alleen voor?
U hebt geen inkomen en vraagt zich af of u geen recht hebt op het leefloon?
U komt plots op straat te staan?
Het gaat wat moeilijk in uw gezin?

Onze dienstverlening

Met deze of andere vragen kunt u bij de sociale dienst van het OCMW terecht. Elke Sint-Niklase burger, jong of oud, arm of rijk, zetten we op weg. Het OCMW van Sint-Niklaas beschikt over een deskundig team van maatschappelijk assistenten. Aarzel dus niet om langs te komen. Samen met u gaat onze maatschappelijk assistent na wat mogelijk is.

Mogelijke oplossingen kunnen zijn: info en advies, bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar andere diensten die u beter kunnen helpen.
Bij financiële vragen kan financiële steun een oplossing zijn. Maar ook budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldhulpverlening zijn mogelijk. Of we verwijzen u eventueel door naar onze dienst om een collectieve schuldenregeling aan te vragen.

We kunnen ook garant staan voor de huurwaarborg zodat u een woning of appartement kunt huren. We begeleiden u ook als een uithuiszetting dreigt.  

Personen die laaggeschoold of langdurig werkloos zijn bieden we tijdelijke opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden aan. Hiermee willen we uw tewerkstellingskansen verbeteren of u in orde brengen met de sociale zekerheid.  

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Nieuw: afhaalmaaltijden voor 65+

17/04/2018 - 14:08 Het woonzorgnetwerk van het OCMW Sint-Niklaas start op maandag 23 april met een nieuwe service voor 65-plussers: de afhaalmaaltijden Kant&Klaar. 65-plussers kunnen er terecht voor een lekkere, gezonde en verse afhaalmaaltijd die je thuis snel in de microgolfoven kan opwarmen. Voor een afhaalmaaltijd betaal je 5,69 euro. Iedere dag is er keuze tussen twee gerechten. De afhaalmaaltijden zijn op weekdagen te bestellen en af te halen op diverse afhaalpunten in Sint-Niklaas en in de deelgemeenten.

Dag van het sociaal werk: bedankt voor jullie inzet

23/03/2018 - 10:48 Deze week zetten we onze maatschappelijk assistenten en alle medewerkers van het welzijnshuis even in de bloemetjes ter gelegenheid van de "Dag van het sociaal werk".  

Lekker koken voor weinig geld, het kan met 'Aan tafel in 1-2-3 euro'.

22/11/2017 - 14:08 Lekker en evenwichtig koken als je niet veel geld hebt, is niet altijd gemakkelijk. Met ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ kan het! Wie een kansenpas heeft, kan gratis om de twee weken thuis een receptenboekje ontvangen.

Loket kinderopvang en onderwijs: meer dan kinderopvang alleen

21/11/2017 - 17:35 Ben je op zoek naar kinderopvang? Wil je jouw schoolgaande dochter of zoon inschrijven in onze buitenschoolse opvang? Of  wil je hulp bij het indienen van een school- of studietoelage?

Milieuvriendelijk op huisbezoek, ook met de auto

28/09/2017 - 18:09 Het OCMW neemt zijn twee eerste elektrische personenwagens in gebruik. De twee auto’s zullen vooral worden gebruikt voor huisbezoeken en dienstverplaatsingen in de stad en de deelgemeenten vanuit het welzijnshuis.