Sociale dienstverlening

Alle inwoners van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen bij het OCMW terecht met vragen waarvoor u niet onmiddellijk een oplossing ziet of vindt.

Voorbeelden:

U weet niet goed of u recht hebt op het sociaal tarief?
U komt moeilijk rond met uw inkomen?
U wil weten of u in aanmerking komt voor een restaurantpas?
U staat er alleen voor?
U hebt geen inkomen en vraagt zich af of u geen recht hebt op het leefloon?
U komt plots op straat te staan?
Het gaat wat moeilijk in uw gezin?

Onze dienstverlening

Met deze of andere vragen kunt u bij de sociale dienst van het OCMW terecht. Elke Sint-Niklase burger, jong of oud, arm of rijk, zetten we op weg. Het OCMW van Sint-Niklaas beschikt over een deskundig team van maatschappelijk assistenten. Aarzel dus niet om langs te komen. Samen met u gaat onze maatschappelijk assistent na wat mogelijk is.

Mogelijke oplossingen kunnen zijn: info en advies, bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar andere diensten die u beter kunnen helpen.
Bij financiële vragen kan financiële steun een oplossing zijn. Maar ook budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldhulpverlening zijn mogelijk. Of we verwijzen u eventueel door naar onze dienst om een collectieve schuldenregeling aan te vragen.

We kunnen ook garant staan voor de huurwaarborg zodat u een woning of appartement kunt huren. We begeleiden u ook als een uithuiszetting dreigt.  

Personen die laaggeschoold of langdurig werkloos zijn bieden we tijdelijke opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden aan. Hiermee willen we uw tewerkstellingskansen verbeteren of u in orde brengen met de sociale zekerheid.  

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Zitdagen pensioendiensten in 't Punt in de vakantiemaanden

13/06/2018 - 10:04 De pensioendiensten houden geen zitdag in juli. In augustus is er enkel zitdag voor ambtenaren en werknemers op woensdag 22 augustus in 't Punt. 

Kant & Klaar: lekkere en verse afhaalmaaltijden voor 65-plussers

16/05/2018 - 11:00 Ben jij 65+ en heb je geen zin om zelf te koken? Dan biedt Kant&Klaar de oplossing: lekkere, gezonde en verse afhaalmaaltijd voor 5,69 euro die je thuis snel in de microgolfoven kan opwarmen. Iedere weekdag is er keuze tussen minstens twee gerechten.

Wil jij een praatkameraad worden?

16/05/2018 - 10:12 Ben jij iemand die graag contacten legt met anderstaligen en mensen graag een handje helpt? Dan ben jij de geknipte kandidaat om een praatkameraad te zijn voor stadsgenoten die hun Nederlands willen oefenen!