Sociale dienstverlening

Alle inwoners van Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten kunnen bij het OCMW terecht met vragen waarvoor u niet onmiddellijk een oplossing ziet of vindt.

Voorbeelden:

U weet niet goed of u recht hebt op het sociaal tarief?
U komt moeilijk rond met uw inkomen?
U wil weten of u in aanmerking komt voor een restaurantpas?
U staat er alleen voor?
U hebt geen inkomen en vraagt zich af of u geen recht hebt op het leefloon?
U komt plots op straat te staan?
Het gaat wat moeilijk in uw gezin?

Onze dienstverlening

Met deze of andere vragen kunt u bij de sociale dienst van het OCMW terecht. Elke Sint-Niklase burger, jong of oud, arm of rijk, zetten we op weg. Het OCMW van Sint-Niklaas beschikt over een deskundig team van maatschappelijk assistenten. Aarzel dus niet om langs te komen. Samen met u gaat onze maatschappelijk assistent na wat mogelijk is.

Mogelijke oplossingen kunnen zijn: info en advies, bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar andere diensten die u beter kunnen helpen.
Bij financiële vragen kan financiële steun een oplossing zijn. Maar ook budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldhulpverlening zijn mogelijk. Of we verwijzen u eventueel door naar onze dienst om een collectieve schuldenregeling aan te vragen.

We kunnen ook garant staan voor de huurwaarborg zodat u een woning of appartement kunt huren. We begeleiden u ook als een uithuiszetting dreigt.  

Personen die laaggeschoold of langdurig werkloos zijn bieden we tijdelijke opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden aan. Hiermee willen we uw tewerkstellingskansen verbeteren of u in orde brengen met de sociale zekerheid.  

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Infonamiddag veilig en correct verhuren

12/09/2017 - 13:53 Bent u (binnenkort) verhuurder? Overweegt u om een woning te verhuren? Zit u met vragen over de huurwet? Twijfelt u omdat er mogelijk problemen kunnen opduiken, en wat u dan kan doen? De woonwinkel nodigt u graag uit op een infonamiddag ‘Veilig en correct verhuren’ op donderdag 28 september 2017 in het stadhuis, Grote Markt 1, 9100 Sint-Niklaas.

Ik kan aan de slag in de zorg. Ook zin om te zorgen?

25/08/2017 - 10:00 Thuiszorgcentrum 't Punt start opnieuw een gratis opleiding voor polyvalent verzorgende en zorgkundige. Ook interesse om  te zorgen? Kom naar een infomoment: 
  • Dinsdag 19 september 2017
  • Dinsdag 17 oktober 2017
  • Donderdag 23 november 2017
  • Dinsdag 9 januari 2018
Telkens om 10 uur in Thuiszorgcentrum 't Punt, Lamstraat 23, 9100 Sint-Niklaas.   De opleiding start op 1 februari 2018.

Sociaal Verhuurkantoor Waasland haalt 250ste woning binnen!

10/08/2017 - 16:48 Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Waasland verhuurt sinds 2002 woongelegenheden aan personen die op de private huurmarkt zelf moeilijk een woongelegenheid vinden. Onlangs breidden ze hun woningbestand uit met een 250ste woongelegenheid, een woning met 2 appartementen  in de Kleine Laan te Sint-Niklaas. Ter gelegenheid daarvan, zette het SVK Waasland de eigenares maar wat graag in de bloemetjes.

Elke donderdag lekker vegetarisch lunchen in sociaal restaurant De Variant

01/08/2017 - 15:13 Liefhebbers van een smaakvolle en culinaire groentenschotel kunnen voortaan elke donderdag terecht in het sociaal restaurant De Variant aan de Azalealaan te Sint-Niklaas.      

Spreekuren sociale dienstverlening in de deelgemeenten

09/06/2017 - 12:37 Ook in de zomermaanden en het najaar kan u terecht bij de sociale dienstverlening van het OCMW in de deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken en Sinaai.