Inschrijving serviceflat

Hebt u interesse voor de huur van een serviceflat, neem dan contact op met thuiszorgcentrum ’t Punt. 

Wie zich wil inschrijven op de wachtlijst, brengt volgende documenten mee:

  • identiteitskaart
  • recentste aanslagbiljet personenbelasting
  • aanslagbiljet onroerende voorheffing

De wachtlijst

Indien u zich wil inschrijven op de wachtlijst, kan u voortaan kiezen tussen een actieve en een preventieve wachtlijst.

  • Als u snel wil verhuizen, kiest u best voor de actieve wachtlijst. Wanneer u op de eerste plaats staat, wordt u gecontacteerd bij een vrije woning of flat. Hou er wel rekening mee dat als u niet ingaat op het aanbod, u zich pas na drie maanden opnieuw kan inschrijven op de wachtlijst.

    Opgelet: uw plaats op de actieve wachtlijst kan wisselen. Het kan dus zijn dat u op een bepaald moment op bijvoorbeeld plaats 3 staat en één maand later op plaats 4. Dat komt dan doordat iemand van de preventieve wachtlijst naar de actieve wachtlijst is overgekomen en daar al op plaats 3 stond. Aangezien men zijn chronologische plaats behoudt, komt deze persoon dan ook op plaats 3 op de actieve wachtlijst en schuift u een plaatsje op.

  • Als u niet onmiddellijk wil verhuizen en u zich eerder uit voorzorg op de wachtlijst plaatst, kiest u best voor de preventieve wachtlijst. In dit geval wordt u niet gecontacteerd bij een vrije flat of woning. U kan wel op ieder moment vragen om over te stappen naar de actieve wachtlijst, met behoud van uw chronologische plaats.  

Enkele voorbeelden:

Irène en Willy wonen op het platteland in een oude boerderij. Ze krijgen stilaan wat gezondheidsklachten en het onderhoud van het huis met tuin wordt te zwaar. Ze willen graag verhuizen naar een serviceflat in het centrum van de stad. Ze hopen op meer vrije tijd om te genieten van het leven. Ze kiezen voor de actieve wachtlijst en hopen zo snel mogelijk te verhuizen en aan een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen.

Patrick en Myriam zijn actieve zestigers. Als het later wat minder gaat, willen ze graag kleiner en in de buurt van een woonzorgcentrum gaan wonen. Ze hebben al gehoord dat er soms lange wachttijden zijn voor een serviceflat of ouderenwoning. Dit maakt hen ongerust. Ze kiezen er voor om zich in te schrijven op de preventieve wachtlijst. Hierdoor worden ze niet gecontacteerd bij een vrije woning, maar begint hun wachttijd wel al te lopen. Ze kunnen op hun vraag overstappen naar de actieve wachtlijst als dat nodig is. 

Raadpleeg hier uw plaats op de wachtlijst 

Klik hier en raadpleeg uw plaats op de wachtlijst.

Geef uw rijksregisternummer in en uw plaats op de wachtlijst(en) verschijnt. U vindt uw rijksregisternummer op de achterzijde van uw
identiteitskaart.

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: