Serviceflats

Een serviceflatgebouw bestaat uit huurflats waar ouderen zelfstandig wonen met dienstverlening waarop zij een beroep kunnen doen. Het gaat om een tussenwoonvorm waar de bewoner beschermd zelfstandig woont en hulp op maat ontvangt.

Het OCMW heeft 36 serviceflats in serviceflats de Goudbloem aan Zwijgershoek 10 en 60 serviceflats De Priesteragie in de Azalealaan 6.

Om een serviceflat te kunnen huren, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Wie interesse heeft in een serviceflat en voldoet aan de voorwaarden, kan zich inschrijven bij thuiszorgcentrum 't Punt. 

Indien u op de wachtlijst staat, kan u voortaan kiezen tussen een actieve en een preventieve wachtlijst.

Als u snel wil verhuizen, kiest u best voor de actieve wachtlijst. Wanneer u op de eerste plaats staat, wordt u gecontacteerd bij een vrije woning of flat. Hou er wel rekening mee dat als u niet ingaat op het aanbod, u zich pas na drie maanden opnieuw kan inschrijven op de wachtlijst.

Als u niet onmiddellijk wil verhuizen en u zich eerder uit voorzorg op de wachtlijst plaatst, kiest u best voor de preventieve wachtlijst. In dit geval wordt u niet gecontacteerd bij een vrije flat of woning. U kan wel op ieder moment vragen om over te stappen naar de actieve wachtlijst, met behoud van uw chronologische plaats.  

Enkele voorbeelden:

Voorbeelden:
Irène en Willy wonen op het platteland in een oude boerderij. Ze krijgen stilaan wat gezondheidsklachten en het onderhoud van het huis met tuin wordt te zwaar. Ze willen graag verhuizen naar een serviceflat in het centrum van de stad. Ze hopen op meer vrije tijd om te genieten van het leven. Ze kiezen voor de actieve wachtlijst en hopen zo snel mogelijk te verhuizen en aan een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen.

Patrick en Myriam zijn actieve zestigers. Als het later wat minder gaat, willen ze graag kleiner en in de buurt van een woonzorgcentrum gaan wonen. Ze hebben al gehoord dat er soms lange wachttijden zijn voor een serviceflat of ouderenwoning. Dit maakt hen ongerust. Ze kiezen er voor om zich in te schrijven op de preventieve wachtlijst. Hierdoor worden ze niet gecontacteerd bij een vrije woning, maar begint hun wachttijd wel al te lopen. Ze kunnen op hun vraag overstappen naar de actieve wachtlijst als dat nodig is. 

 

 

Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Infobrochure woonzorg 24/08/2017 - 11:05