Ouderenflats

Op de voormalige schoolsite Sint-Rochus in de Klein Hulststraat beschikt het OCMW over twaalf ouderenflats die we verhuren aan ouderen.

De twaalf ouderenflats van het OCMW maken deel uit van een groter woonproject. Op de gehele site Sint-Rochus zijn acht nieuwbouwwoningen, tien koopflats en twaalf ouderenflats gecreëerd.  Dit duurzame woonproject is gerealiseerd door Interwaas, het OCMW Sint-Niklaas en de Stad Sint-Niklaas binnen het Fonds Grootstedenbeleid van de federale overheid, POD Maatschappelijke integratie – Grootstedenbeleid.

Interesse?

Wie een ouderenflat wilt huren, moet voldoen aan bepaalde criteria.
Ouderen die interesse hebben kunnen zich inschrijven op de wachtlijst bij thuiszorgcentrum 't Punt.

Uitrusting

De flats zijn rolwagentoegankelijk en beschikken over één slaapkamer, een berging, een badkamer met toilet, lavabo met mengkraan en inloopdouche, een leefruimte met kleine keuken en een terras. Het gebouw beschikt over een ruime lift.

De flats zijn energiezuinig en milieuvriendelijk. Ze zijn goed geïsoleerd, uitgerust met zuinige condensatieketels en hebben een minimaal elektriciteitsverbruik. Het regenwater wordt gebruikt in de toiletten, wasmachines en buitenkranen. Het groendak zorgt voor een natuurlijke warmte-isolatie en dempt het omgevingsgeluid.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Infobrochure woonzorg 24/08/2017 - 11:03