Bouw Woonzorgcentrum en dienstencentrum in het Gerdapark

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum en het nieuwe dienstencentrum startte in januari 2015. De bewoners van woonzorgcentrum Ter Wilgen in de Hospitaalstraat verhuisden op 18 april 2017 naar het nieuwe woonzorgcentrum. Het lokaal dienstencentrum Den Aftrap is open sinds eind april. 

3 bouwblokken met ronde binnenpleinen

Het nieuwe woonzorgcentrum telt 120 woongelegenheden. Op de gelijkvloerse verdieping zijn ook een lokaal dienstencentrum en een gemeenschappelijke cafetaria. Het nieuwe woonzorgcentrum is gelegen achteraan in het Gerdapark met de inkom naar het plein en de Abingdonstraat gericht. De nieuwbouw telt 3 bouwlagen bovengronds en een ondergrondse parking met 87 parkeerplaatsen en een ruime fietsenberging. De ondergrondse parkeergarage zal opengaan in september 2017.

Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau Llox dat ook WZC De Spoele ontworpen heeft, bestaat langs de buitenzijde uit 3 grote vierkante bouwblokken die met elkaar in verbinding staan. Elk bouwblok omsluit met zijn ronde vorm een binnenplein met terrassen die vanuit de verdiepingen toegankelijk zijn. Op de gelijkvloerse verdieping zullen 28 bewoners met dementie wonen. Op de 2 verdiepingen wonen, verspreid over de woonblokken, 92 bewoners in kleine leefgroepen.

Ook een dienstencentrum

In de nieuwbouw kan u ook naar het lokaal dienstencentrum met cafetaria en terras. Het dienstencentrum in het Gerdapark is het tweede lokaal dienstencentrum in het centrum van Sint-Niklaas. Het OCMW heeft met dienstencentrum De Wilg al een lokaal dienstencentrum in de Lamstraat en sinds kort ook antennepunten van het dienstencentrum in WZC Het Lindehof in Belsele en Populierenhof in Nieuwkerken. Tegen midden 2018 komt er ook een antennepunt in Sinaai op de site Ter Beke.

Gerdapark

Het Gerdapark wordt momenteel aangelegd tot een publiek aantrekkelijk groen binnengebied voor de buurt.

Lees hieronder veel meer info over de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum De Gerda en dienstencentrum Den Aftrap in de buurtbrieven.  

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: