Bouw Woonzorgcentrum en dienstencentrum in het Gerdapark

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum en het nieuwe dienstencentrum startte in januari 2015 en zal klaar zijn in het voorjaar van 2017. 

3 bouwblokken met ronde binnenpleinen

Het nieuwe woonzorgcentrum telt 120 woongelegenheden. Op de gelijkvloerse verdieping komt ook een lokaal dienstencentrum met cafetaria. Het nieuwe woonzorgcentrum komt achteraan in het Gerdapark met de inkom naar het plein en de Abingdonstraat gericht. De nieuwbouw telt 3 bouwlagen bovengronds en een ondergrondse parking met 87 parkeerplaatsen en een ruime fietsenberging.

Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau Llox dat ook WZC De Spoele ontworpen heeft, bestaat langs de buitenzijde uit 3 grote vierkante bouwblokken die met elkaar in verbinding staan. Elk bouwblok omsluit met zijn ronde vorm een binnenplein met terrassen die vanuit de verdiepingen toegankelijk zijn. Op de gelijkvloerse verdieping zullen 28 bewoners met dementie wonen. Op de 2 verdiepingen wonen, verspreid over de woonblokken, 92 bewoners in kleine leefgroepen.

Ook een dienstencentrum

In de nieuwbouw komt ook een lokaal dienstencentrum met cafetaria en terras. Het dienstencentrum in het Gerdapark wordt het tweede lokaal dienstencentrum in het centrum van Sint-Niklaas. Het OCMW heeft met dienstencentrum De Wilg al een lokaal dienstencentrum in de Lamstraat en sinds kort ook antennepunten van het dienstencentrum in WZC Het Lindehof in Belsele en Populierenhof in Nieuwkerken. Tegen 2017 komt er ook een antennepunt in Sinaai.

Verhuis: begin 2017

De bouw ging van start in januari 2015 en zit op schema. De bewoners van WZC Ter Wilgen verhuizen in de lente naar het nieuwe woonzorgcentrum.

Gerdapark

Het Gerdapark wordt vanaf februari 2017 aangelegd tot een publiek aantrekkelijk groen binnengebied voor de buurt.

Lees hieronder veel meer info over de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum De Gerda en dienstencentrum Den Aftrap in de buurtbrieven.  

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: