Ouderen en wonen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn vertrouwde omgeving. Door het ouder worden heeft men vaak meer zorg en ondersteuning nodig. Om zowel de nodige zorg of ondersteuning als de gewenste zelfstandigheid te kunnen bieden, beschikt het OCMW over verschillende woonmogelijkheden voor ouderen:

  • Ouderenwoningen
  • Ouderenflats
  • Serviceflats
  • Woonzorgcentra

Soms is de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. De woonzorgcentra van het OCMW bieden u een echte 'thuis' met aangepaste zorg voor elke bewoner. Het OCMW beschikt over vijf woonzorgcentra die centraal gelegen zijn in het hart van de stad of in de dorpskern.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

OCMW heeft verkavelingsplan klaar voor site ‘Ter Beke’ in Sinaai

17/03/2017 - 11:02 Het OCMW keurde op de raad van 16 maart 2017 haar verkavelingsplan goed  voor de verkaveling van een gedeelte van de gronden rond het voormalige rusthuis en rond de sportterreinen op de site Ter Beke aan de Vleeshouwersstraat in Sinaai. “Daarmee zet het OCMW een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling en herbestemming van de gronden op de site Ter Beke, zoals voorzien in het masterplan dat in 2013 is opgemaakt”, zeggen OCMW-voorzitter Mike Nachtegael en OCMW-secretaris Tjeu Van Diessen.

Dinsdagnamiddag 14 maart: tijdelijk gasalarm in woonzorgcentrum Populierenhof in Nieuwkerken

14/03/2017 - 17:59 Dinsdagnamiddag 14 maart was er een gasalarm met waarneembare gasgeur in de keuken van woonzorgcentrum Populierenhof in Nieuwkerken. Onmiddellijk trad de noodprocedure in werking waarbij de gastoevoer en elektriciteit automatisch worden afgesloten.

Woonzorgnetwerk zit op facebook: onze verhalen, jouw verhalen

01/02/2017 - 15:00 Alle nieuws over het Woonzorgnetwerk van het OCMW vindt u voortaan ook op de sociale media.  Leuke foto’s van een petanquetornooi, een dans- of een kaartnamiddag in de dienstencentra… ziet u sinds 1 februari op de facebookpagina van ons Woonzorgnetwerk. Ook nieuws van het thuiszorgcentrum ’t Punt ontbreekt niet. Uiteraard leest u ook alles over de gebeurtenissen in onze vijf woonzorgcentra. Like onze pagina www.facebook.com/woonzorgnetwerk en volg ons.

De bewoners van WZC Ter Wilgen verhuizen op dinsdag 18 april naar gloednieuw woonzorgcentrum De Gerda

31/01/2017 - 18:24 Het is alle hens aan dek op de bouwwerf van ons nieuw woonzorgcentrum De Gerda en dienstencentrum Den Aftrap in het Gerdapark. Want het aftellen naar de verhuis is begonnen.  

OCMW geeft legionella geen kans

27/09/2016 - 13:37 WZC De Plataan voorkomt met succes legionella dankzij nieuwe techniek. Om het risico op legionella helemaal in de kiem te smoren, loopt in woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas al meer dan zes maanden een vernieuwend pilootproject met vrije chloorionen in samenwerking met de firma Newtec Water Systems uit Mechelen. Mét succes. Bekijk hier ook de reportage op tv oost.