Ouderen en wonen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn vertrouwde omgeving. Door het ouder worden heeft men vaak meer zorg en ondersteuning nodig. Om zowel de nodige zorg of ondersteuning als de gewenste zelfstandigheid te kunnen bieden, beschikt het OCMW over verschillende woonmogelijkheden voor ouderen:

  • Ouderenwoningen
  • Ouderenflats
  • Serviceflats
  • Woonzorgcentra

Soms is de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. De woonzorgcentra van het OCMW bieden u een echte 'thuis' met aangepaste zorg voor elke bewoner. Het OCMW beschikt over vijf woonzorgcentra die centraal gelegen zijn in het hart van de stad of in de dorpskern.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Nieuw: afhaalmaaltijden voor 65+

17/04/2018 - 14:08 Het woonzorgnetwerk van het OCMW Sint-Niklaas start op maandag 23 april met een nieuwe service voor 65-plussers: de afhaalmaaltijden Kant&Klaar. 65-plussers kunnen er terecht voor een lekkere, gezonde en verse afhaalmaaltijd die je thuis snel in de microgolfoven kan opwarmen. Voor een afhaalmaaltijd betaal je 5,69 euro. Iedere dag is er keuze tussen twee gerechten. De afhaalmaaltijden zijn op weekdagen te bestellen en af te halen op diverse afhaalpunten in Sint-Niklaas en in de deelgemeenten.

Zorgpunt Waasland: een nieuwe speler in de zorg

06/02/2018 - 18:37 In het Waasland bundelen de OCMW’s van Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht hun krachten in de ouderenzorg. Ze richten samen de openbare zorggroep Zorgpunt Waasland op, waarin ze hun thuiszorg, dienstencentra, dagverzorgingscentra, serviceflats en woonzorgcentra onderbrengen.

Tandarts aan huis in onze woonzorgcentra

04/10/2017 - 17:03 Ook bij ouderen die in een woonzorgcentrum verblijven, is een gezond gebit belangrijk. Voor oudere minder mobiele bewoners is het echter niet altijd even makkelijk om nog naar de tandarts te gaan, en dus komt de tandarts zelf langs in woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas om de gebitten na te kijken maar ook om de medewerkers bij te scholen over mondhygiëne bij ouderen.

Vingerhapjes om duimen en vingers bij af te likken in de woonzorgcentra

22/09/2017 - 14:05 Donderdag, 21 september,  is het Werelddag dementie. Naast een heleboel andere activiteiten, pakken de woonzorgcentra van het Woonzorgnetwerk Sint-Niklaas voor de eerste keer uit met vingerhapjes (fingerfood) voor de bewoners met dementie.
Bijlagen Datum
Infobrochure woonzorgcentra OCMW 20/02/2018 - 10:49