Ouderen en wonen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn vertrouwde omgeving. Door het ouder worden heeft men vaak meer zorg en ondersteuning nodig. Om zowel de nodige zorg of ondersteuning als de gewenste zelfstandigheid te kunnen bieden, beschikt het OCMW over verschillende woonmogelijkheden voor ouderen:

  • Ouderenwoningen
  • Ouderenflats
  • Serviceflats
  • Woonzorgcentra

Soms is de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. De woonzorgcentra van het OCMW bieden u een echte 'thuis' met aangepaste zorg voor elke bewoner. Het OCMW beschikt over vijf woonzorgcentra die centraal gelegen zijn in het hart van de stad of in de dorpskern.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Ik kan aan de slag in de zorg. Ook zin om te zorgen?

10/10/2017 - 09:00 Thuiszorgcentrum 't Punt start opnieuw een gratis opleiding voor polyvalent verzorgende en zorgkundige.
  • Dinsdag 17 oktober 2017
  • Donderdag 23 november 2017
  • Dinsdag 9 januari 2018
Telkens om 10 uur in Thuiszorgcentrum 't Punt, Lamstraat 23, 9100 Sint-Niklaas.   De opleiding start op 1 februari 2018.

Tandarts aan huis in onze woonzorgcentra

04/10/2017 - 16:03 Ook bij ouderen die in een woonzorgcentrum verblijven, is een gezond gebit belangrijk. Voor oudere minder mobiele bewoners is het echter niet altijd even makkelijk om nog naar de tandarts te gaan, en dus komt de tandarts zelf langs in woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas om de gebitten na te kijken maar ook om de medewerkers bij te scholen over mondhygiëne bij ouderen.

Vingerhapjes om duimen en vingers bij af te likken in de woonzorgcentra

22/09/2017 - 13:05 Donderdag, 21 september,  is het Werelddag dementie. Naast een heleboel andere activiteiten, pakken de woonzorgcentra van het Woonzorgnetwerk Sint-Niklaas voor de eerste keer uit met vingerhapjes (fingerfood) voor de bewoners met dementie.

OCMW-keukens hebben al vier smileys

04/07/2017 - 09:26 Opnieuw heeft één van de keukens van het OCMW Sint-Niklaas een smiley binnengehaald. “Ditmaal kreeg de keuken van woonzorgcentrum De Spoele (WZC) een smiley toegekend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)”, delen OCMW-voorzitter Mike Nachtegael en hoofd van de voedingsdienst Patrick Everaert  trots mee. De smiley is een kwaliteitslabel voor de voedselkwaliteit, uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Twee jaar lief en leed gedeeld met elkaar. Buddy's Odisee en bewoners WZC De Spoele laten ballonnen op met hun mooiste herinnering

26/06/2017 - 11:22 Twee jaar geleden ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Een puzzelstukje bracht hen bij elkaar. Het opzet: samen leuke dingen doen of gewoon een deugddoende babbel op de kamer… Na twee jaar zijn er echte vriendschapsbanden gesmeed tussen de bewoners en hun jonge buddy’s, de studenten verpleegkunde van hogeschool Odisee die dit jaar afstuderen. Vandaag nemen ze feestelijk afscheid van elkaar en halen ze herinneringen op… Een volgende lichting buddy’s staat al klaar…