Ouderen en wonen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn vertrouwde omgeving. Door het ouder worden heeft men vaak meer zorg en ondersteuning nodig. Om zowel de nodige zorg of ondersteuning als de gewenste zelfstandigheid te kunnen bieden, beschikt het OCMW over verschillende woonmogelijkheden voor ouderen:

  • Ouderenwoningen
  • Ouderenflats
  • Serviceflats
  • Woonzorgcentra

Soms is de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. De woonzorgcentra van het OCMW bieden u een echte 'thuis' met aangepaste zorg voor elke bewoner. Het OCMW beschikt over vijf woonzorgcentra die centraal gelegen zijn in het hart van de stad of in de dorpskern.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Zorgpunt Waasland officieel opgericht

09/05/2018 - 16:33 De nieuwe openbare zorgorganisatie ‘Zorgpunt Waasland’ is op 3 mei 2018 officieel opgericht. De algemene vergadering en de raad van bestuur kwamen voor de eerste keer samen in Beveren. En dus kon de taart worden aangesneden.

Zorgpunt Waasland: een nieuwe speler in de zorg

06/02/2018 - 18:37 In het Waasland bundelen de OCMW’s van Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht hun krachten in de ouderenzorg. Ze richten samen de openbare zorggroep Zorgpunt Waasland op, waarin ze hun thuiszorg, dienstencentra, dagverzorgingscentra, serviceflats en woonzorgcentra onderbrengen.
Bijlagen Datum
Infobrochure woonzorgcentra OCMW 20/02/2018 - 10:49