Ouderen en wonen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn vertrouwde omgeving. Door het ouder worden heeft men vaak meer zorg en ondersteuning nodig. Om zowel de nodige zorg of ondersteuning als de gewenste zelfstandigheid te kunnen bieden, beschikt het OCMW over verschillende woonmogelijkheden voor ouderen:

  • Ouderenwoningen
  • Ouderenflats
  • Serviceflats
  • Woonzorgcentra

Soms is de stap naar een woonzorgcentrum noodzakelijk. De woonzorgcentra van het OCMW bieden u een echte 'thuis' met aangepaste zorg voor elke bewoner. Het OCMW beschikt over vijf woonzorgcentra die centraal gelegen zijn in het hart van de stad of in de dorpskern.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Woonzorgnetwerk zit op facebook: onze verhalen, jouw verhalen

01/02/2017 - 14:00 Alle nieuws over het Woonzorgnetwerk van het OCMW vindt u voortaan ook op de sociale media.  Leuke foto’s van een petanquetornooi, een dans- of een kaartnamiddag in de dienstencentra… ziet u sinds 1 februari op de facebookpagina van ons Woonzorgnetwerk. Ook nieuws van het thuiszorgcentrum ’t Punt ontbreekt niet. Uiteraard leest u ook alles over de gebeurtenissen in onze vijf woonzorgcentra. Like onze pagina www.facebook.com/woonzorgnetwerk en volg ons.

De bewoners van WZC Ter Wilgen verhuizen op dinsdag 18 april naar gloednieuw woonzorgcentrum De Gerda

31/01/2017 - 17:24 Het is alle hens aan dek op de bouwwerf van ons nieuw woonzorgcentrum De Gerda en dienstencentrum Den Aftrap in het Gerdapark. Want het aftellen naar de verhuis is begonnen.  

Dienstencentrum De Wilg zoekt vrijwilligers-chauffeurs voor vervoersdienst

08/12/2016 - 00:00 Het dienstencentrum De Wilg voorziet sinds januari 2016 vervoer voor mensen die met de bestaande vervoersdiensten niet tot in het dienstencentrum kunnen geraken. U haalt deze mensen thuis op en brengt hen naar het dienstencentrum om deel te nemen aan onze activiteiten.    

OCMW geeft legionella geen kans

27/09/2016 - 12:37 WZC De Plataan voorkomt met succes legionella dankzij nieuwe techniek. Om het risico op legionella helemaal in de kiem te smoren, loopt in woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas al meer dan zes maanden een vernieuwend pilootproject met vrije chloorionen in samenwerking met de firma Newtec Water Systems uit Mechelen. Mét succes. Bekijk hier ook de reportage op tv oost.