Milieuvriendelijk op huisbezoek, ook met de auto

Milieuvriendelijk op huisbezoek, ook met de auto

Het OCMW neemt zijn twee eerste elektrische personenwagens in gebruik. De twee auto’s zullen vooral worden gebruikt voor huisbezoeken en dienstverplaatsingen in de stad en de deelgemeenten vanuit het welzijnshuis.

Met deze duurzame investering van bijna 50.000 euro beperkt het OCMW de CO2-uitstoot van zijn wagenpark, want deze voertuigen zijn volledig elektrisch en bovendien laden we ze ’s nachts op in het welzijnshuis met 100 % groene stroom. Omdat rijden met een elektrische auto toch wel wat aanpassing vergt, krijgen de medewerkers een korte opleiding.

De twee nieuwe elektrische auto’s zijn extra wagens voor het welzijnshuis waar de dienstverlening steeds meer uitbreidt door de toename van de klanten. Bovendien gaan onze medewerkers regelmatig op huisbezoek. Voor korte afstanden in het centrum trappen onze medewerkers zoveel mogelijk met de gele dienstfietsen of de elektrische fiets,  maar toch zijn de huidige vier wagens bijna altijd in gebruik.   

De inzet van volledig elektrische voertuigen past volledig  in de ambities vervat in het klimaatplan van de stad Sint-Niklaas om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% in te dijken en tegen 2050 volledig klimaatneutraal te worden. Of stad en OCMW in de toekomst dan volledig elektrisch gaan rijden, wordt bekeken geval per geval. Maar volgend jaar komen er wellicht nog enkele elektrische bestelwagens ter vervanging van oude versleten voertuigen.

 

Contactpersoon persbericht

Lieve Van De Pontseele, deskundige communicatie, tel. 03 778 60 10

Datum persbericht

2017-09-28