Het Sociaal verhuurkantoor Waasland verhuurt 32 gloednieuwe flats op de Filteintsite

Het Sociaal verhuurkantoor Waasland verhuurt 32 gloednieuwe flats op de Filteintsite
Het Sociaal Verhuurkantoor Waasland verhuurt vanaf 15 oktober 2017 32 nieuwbouwappartementen op de Filteint-site in Sint-Niklaas. De flats zijn intussen toegewezen aan alleenstaanden en gezinnen die op de wachtlijst stonden.

Op de Filteint-site stond vroeger een textielfabriek.

Filteint N.V. was één van de oudste textielspelers in de streek, én ook de laatste typische breigoedfabriek in de stad. Rondom de textielfabriek, in de Landbouwersstraat en de Wegvoeringstraat woonden de werknemers van de fabriek in arbeiderswoningen. Op het hoogtepunt van haar bestaan telde de textielfabriek maar liefst 400 werknemers. Toenemende concurrentie uit het buitenland zorgde echter voor een tanende productie, wat in 2009 leidde tot stopzetting van de fabriek. De grond werd in opstal gegeven aan projectontwikkelaar Willemen Real Estate en de bestaande fabrieksgebouwen werden gesloopt, op enkele iconische landschapselementen na, die refereren naar het roemrijke verleden van de textielnijverheid.  De ambitieuze ontwikkelingen op de site van de voormalige textielfabriek gebeuren met respect voor het verleden. Ook publiek groen speelt een prominente rol in deze ontwikkeling. Het totale gebied is 22.000 vierkante meter groot maar slechts twintig procent zal worden bebouwd.

32 gezinnen die op de wachtlijst stonden van het SVK Waasland kunnen hun intrek nemen in deze gloednieuwe woongelegenheden. In het gebouw zijn er studio's, 1-,2- en 3-slaapkamerappartementen. Ze bezitten allen een terrasje/balkon.

Meer info over de werking van het Sociaal Verhuurkantoor Waasland vindt u op http://www.svkwaasland.be/.

Publicatiedatum

2017-10-12

Nuttige Adressen

Welzijnshuis, Abingdonstraat 99
9100
Sint-Niklaas
03 778 62 50