Erfgoeddag zondag 23 april in WZC De Plataan en WZC De Spoele

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Erfgoeddag zondag 23 april in WZC De Plataan en WZC De Spoele
Voor de Erfgoeddag kan u terecht op acht locaties in de stad. 'Zorg' is het thema van deze erfgoeddag. U kan ook naar woonzorgcentrum De Spoele en woonzorgcentrum De Plataan dat dit jaar overigens 30 kaarsjes uitblaast, voor twee zorgvuldig uitgewerkte tentoonstellingen van 10 tot 18 uur. Kent u de keuvelkoffers nog niet? Spring dan zeker binnen om 14.30 en 16 uur in De Plataan. Of hoort u liever liedjes van Wim Sonneveld?

We laten u proeven van Zorg in zijn brede betekenis. We starten in woonzorgcentrum De Plataan in de Hospitaalstraat 12 vanaf 10 uur met 'Weet je nog wel': de liedjes van Wim Sonneveld gebracht door De Slavinken om 10.30 uur (ontvangst vanaf 10 uur). En om 14.30 en 16 uur: een reis door het verleden met de Keuvelkoffers van Erfgoedcel Waasland en de bewoners van De Plataan. Neem ook zeker een kijkje bij de tentoonstelling ’Een gedeelde zorg’ en vertoning historische films over het Sint-Niklase verleden' (1930-1970).

In woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat 44 loopt een tentoonstelling over armen- en wezenzorg in de eerste decennia van de twintigste eeuw met foto's, documenten en publicaties van private en openbare instellingen met veel zorg uitgewerkt door Bibliotheca Wasiana

Publicatiedatum

2017-04-20