Dementie en nu? Tweewekelijkse sessie in woonzorgcentrum Het Lindehof, Belsele

Dementie en nu? Tweewekelijkse sessie in woonzorgcentrum Het Lindehof, Belsele
In Vlaanderen woont bijna 65% van alle mensen met dementie thuis: alleen of met een naaste. Na de diagnose van een of andere vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals ‘Dementie en nu?’, maar evenzeer vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en toch ook te zorgen voor jezelf?

Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden helpt het om …
-          Meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en mogelijke ondersteuning
-          Beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
-          Mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

‘Dementie en nu’ richt zich naar de persoon die voor iemand met dementie zorgt. In de 10 bijeenkomsten van ‘Dementie en nu’ worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 12 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. 

Deelname kan je helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kan je voldoening halen. 

Voor de derde keer slaan Thuiszorgcentrum ’t Punt, AZ Nikolaas, Bond Moyson, CM Waas en Dender en de Liberale mutualiteit de handen in elkaar om deze sessies aan te bieden.
Wanneer:         De reeks start op woensdagavond 27 september 2017. De sessies gaan tweewekelijks door telkens van 18.30 tot 21.30 uur.
27/09, 11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12, 20/12, 10/01, 24/01 en 7/02.

Waar:               Antennepunt Belsele, Kerkstraat 11, Belsele

Prijs:                80 euro (inbegrepen: deelname aan 10 sessies en voor elke deelnemer ‘Dementie en nu’ het handboek voor mantelzorgers). Vraag aan je ziekenfonds of zij hierin tegemoet komen.

Inschrijven en info: 03 778 55 53 of delfien.indevuyst@sint-niklaas.be

 

Publicatiedatum

2017-09-07