OCMW-bestuur

Het OCMW wordt bestuurd door een Raad voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW-raad), die een Dagelijks Bestuur – het Vast Bureau – aanstelt, evenals Bijzondere Comités. Onder zijn leden duidt de Raad een voorzitter aan.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Wat het OCMW allemaal deed in 2016? Lees het zelf in ons jaarverslag en sta versteld.

05/07/2017 - 08:00 Het jaarverslag geeft een goede indruk van wat er reilt en zeilt binnen het OCMW van Sint-Niklaas. Sociale dienstverlening en ouderenzorg zijn en blijven onze twee kerntaken.

OCMW geeft sleutel van Ter Wilgen aan nieuwe eigenaar AZ Nikolaas. Nieuwe toekomst voor 'Ter Wilgen'

05/05/2017 - 13:11 Meer dan 36 jaar deed ‘Ter Wilgen’ in de Hospitaalstraat dienst als rusthuis voor de opvang van bejaarden. Met de verhuis van de 118 bewoners naar het gloednieuwe woonzorgcentrum De Gerda kwam het gebouw leeg te staan. Maar niet voor lang, want de nieuwe eigenaar AZ Nikolaas stond al langer te trappelen om het gebouw in te nemen. Want AZ Nikolaas heeft plannen voor het gebouw. Binnenkort starten de verbouwingswerken.

Nieuwbouw voor dienstencentrum De Wilg en sociaal restaurant De Variant in de Lamstraat

21/12/2016 - 13:53 Het OCMW van Sint-Niklaas gaat het huidige dienstencentrum De Wilg in de Lamstraat vervangen door een duurzame nieuwbouw waarin ook het sociaal restaurant De Variant en catering De Variant van Den Azalee zullen gehuisvest zijn. De verbouwing van het sociaal restaurant op zijn huidige locatie in de Azalealaan krijgt hiermee een totaal andere wending. “We bundelen met de nieuwbouw in de Lamstraat  drie dienstverleningen op één plek”, zegt  OCMW-voorzitter Mike Nachtegael.  

Verkoop OCMW-gebouwen in de Lodewijk De Meesterstraat verzekeren ouderenzorg en toekomst jeugd

20/09/2016 - 16:00 Verkoop OCMW-gebouwen verzekeren ouderenzorg en toekomst jeugd Met de verkoop van haar vroegere administratieve gebouwen aan het instituut Sint-Carolus, en de  overhandiging van de sleutel aan de schooldirectie, sluit het OCMW van Sint-Niklaas vandaag een historisch tijdperk af aan de Lodewijk De Meesterstraat. Tegelijk vinden verleden en toekomst elkaar. Met de opbrengst van de verkoop investeert het OCMW in ouderenzorg. De Sint-Carolusschool kan verder bouwen aan haar toekomst.