Wat is het OCMW?

Het OCMW is het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. In elke gemeente in België is er een OCMW. In sommige gemeenten heet dit tegenwoordig het Sociaal Huis.

In het OCMW kan iedereen terecht met alle vragen over sociale dienstverlening, thuiszorg en zorg voor oudere mensen. Het OCMW is er dus niet alleen voor wie in financiële moeilijkheden zit. Het OCMW wil iedereen helpen om een waardig leven te leiden.

De wetten van ons land leggen voor elk OCMW een aantal opdrachten vast. Elk OCMW zal bijvoorbeeld het leefloon uitreiken. Daarnaast kunnen de hogere overheden nog andere taken toewijzen aan het OCMW. Elk OCMW kan voor een deel ook zelf bepalen wat het in zijn gemeente of zijn stad wil doen. Het OCMW kan afspreken met zijn stad of gemeente of het kinderopvang aanbiedt, focust op vorming en werk,…

In Sint-Niklaas hebben het stadsbestuur en het OCMW een taakverdeling afgesproken. Naast sociale dienstverlening legt het OCMW vooral de klemtoon op thuiszorg en zorg voor ouderen.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Nieuw: afhaalmaaltijden voor 65+

17/04/2018 - 14:08 Het woonzorgnetwerk van het OCMW Sint-Niklaas start op maandag 23 april met een nieuwe service voor 65-plussers: de afhaalmaaltijden Kant&Klaar. 65-plussers kunnen er terecht voor een lekkere, gezonde en verse afhaalmaaltijd die je thuis snel in de microgolfoven kan opwarmen. Voor een afhaalmaaltijd betaal je 5,69 euro. Iedere dag is er keuze tussen twee gerechten. De afhaalmaaltijden zijn op weekdagen te bestellen en af te halen op diverse afhaalpunten in Sint-Niklaas en in de deelgemeenten.

Vacature: statutair/contractueel teamverantwoordelijke transport B1-B2-B3 bij het OCMW

11/04/2018 - 15:09 Als teamverantwoordelijke transport geef je leiding aan een team van medewerkers en sta je in voor een evenwichtige taakverdeling binnen het team. We verwachten dat je flexibel en stressbestendig bent en dat je goed kan organiseren, aansturen en plannen.

Vacature: contractueel teamverantwoordelijke voorraadbeheer B1-B2-B3 bij de stad (VT/DT)

11/04/2018 - 11:59 Als teamverantwoordelijke voorraadbeheer geef je leiding aan een team medewerkers en sta je in voor het efficiënt, economisch en klantgericht aankopen, beheren en stockeren van diverse magazijn- en uitleengoederen van het stadsbestuur, het OCMW en de politiezone van Sint-Niklaas. Je staat in voor een kwaliteitsvolle dienstverlening en past op een correcte manier de interne afspraken toe.  We verwachten dat je flexibel en stressbestendig bent en dat je kan organiseren, aansturen en plannen.

VACATURE jobstudenten wooncoach en taalstage

27/03/2018 - 11:50 Wij zijn op zoek naar gemotiveerde, energieke en enthousiaste jobstudenten om onze teams te komen versterken tijdens de vakantieperiode. Onze teams van welzijn kunnen jouw hulp gebruiken. Voel jij je geroepen? Voldoe je aan de voorwaarden? Schrijf dan snel in!

Dag van het sociaal werk: bedankt voor jullie inzet

23/03/2018 - 10:48 Deze week zetten we onze maatschappelijk assistenten en alle medewerkers van het welzijnshuis even in de bloemetjes ter gelegenheid van de "Dag van het sociaal werk".  
Bijlagen Datum
Infobrochure woonzorg 24/08/2017 - 11:08