Wat is het OCMW?

Het OCMW is het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. In elke gemeente in België is er een OCMW. In sommige gemeenten heet dit tegenwoordig het Sociaal Huis.

In het OCMW kan iedereen terecht met alle vragen over sociale dienstverlening, thuiszorg en zorg voor oudere mensen. Het OCMW is er dus niet alleen voor wie in financiële moeilijkheden zit. Het OCMW wil iedereen helpen om een waardig leven te leiden.

De wetten van ons land leggen voor elk OCMW een aantal opdrachten vast. Elk OCMW zal bijvoorbeeld het leefloon uitreiken. Daarnaast kunnen de hogere overheden nog andere taken toewijzen aan het OCMW. Elk OCMW kan voor een deel ook zelf bepalen wat het in zijn gemeente of zijn stad wil doen. Het OCMW kan afspreken met zijn stad of gemeente of het kinderopvang aanbiedt, focust op vorming en werk,…

In Sint-Niklaas hebben het stadsbestuur en het OCMW een taakverdeling afgesproken. Naast sociale dienstverlening legt het OCMW vooral de klemtoon op thuiszorg en zorg voor ouderen.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Preventieadviseur niveau 2 (deskundige PBW) B1-B2-B3

17/07/2017 - 10:46 Als preventieadviseur van het 2e niveau werk je actief mee aan het veiligheids- en welzijnsbeleid binnen een team en werk je samen met een teamcoördinator niveau 1 en een administratief medewerker. Je vervult de wettelijke taken en opdrachtenopgesomd in het KB interne dienst.

Het stadsbestuur zoekt: afdelingshoofd cluster techniek

14/07/2017 - 15:28 Stad Sint-Niklaas zoekt 3 afdelingshoofden voor de cluster techniek: voor afdeling gebouwen, ondersteuning techniek en openbaar domein. Binnen de cluster formuleert u samen met de clustermanager een duidelijke visie op de werking van de afdeling. U reorganiseert de verschillende diensten van de afdeling binnen de kantlijnen van de visie. U bent aanspreekpunt voor alle interne klanten. U coördineert de werkzaamheden tussen de verschillende diensten binnen de afdeling. U controleert de informatiedoorstroming en u bewaakt de lange- en korte termijnplanning binnen de afdeling.

VACATURES: Deskundige gebouwbeheersysteem HVAC en deskundige gebouwbeheersysteem speciale technieken

06/07/2017 - 15:14 Stad en OCMW Sint-Niklaas zoeken deskundige gebouwbeheersysteem HVAC en deskundige gebouwbeheersysteem speciale technieken.

Wat we allemaal deden in 2016? Lees het zelf in ons jaarverslag en sta versteld.

05/07/2017 - 09:00 Het jaarverslag geeft een goede indruk van wat er reilt en zeilt binnen het OCMW van Sint-Niklaas. Sociale dienstverlening en ouderenzorg zijn en blijven onze twee kerntaken.
Bijlagen Datum
Informatiefolder woonzorg 2016 01/08/2016 - 16:01